lørdag 6. desember 2008

Vinterstemning i nord!

Etter ein relativt grå og trist vinter i Bergen i fjor, var det eit hyggeleg gjensyn med Kong vinter igjen her i nord i år. Allereie i midten av november la det seg eit kvitt lag med snø seg på bakken over Salten-distriktet, og når det først kom litt fann han som forvaltar nedbørsressursane der oppe ut at det like gjerne kunne komme meir. Mykje meir! Plutseleg låg det 40-50 cm snø og det var berre å leite fram skia i full fart, litt tidlegare enn planlagt... No har det gått 2-3 veker og temperaturen har vært stabilt under 0 grader, så skiføret har etterkvart blitt ganske så bra.



Det låg ei viss spenning rundt korleis det ville gå å ha Ventus med på skitur, men dette har gått over all forventning. Han er eit skikkelig arbeidsjern, og må bremsast ofte så han ikkje får noko langtidsplager. Men han ser iallfall ut til å elske å trekke, så det lovar jo godt for vinterturar i framtida.



Ellers har vi òg vore på eit par jaktturar, men med den snømengda som har kome den siste tida, blir det rett og slett litt i overkant for hundane. Det er så vidt dei klarer å bykse seg fram i laussnøen, så rypene har i grunn vore like trygge som om vi ikkje hadde gått med hund! Men ein erfarer jo heile tida. Februar og mars er nok bedre med tanke på trening i fuglesituasjonar, så det blir spennande!




Kor er rypene?

Desemberdag i øvre Valnesfjord!

1 kommentar:

SK sa...

Hei Kjetil
Det er flott natur og flotte bilder!
No berre gledar vi oss til jul!